Referenser

Vi riktar oss mot industrier och företag som ställer hårda krav på utmattnings- och förslitningsegenskaper samt exakta dimensioner.

Många av våra kunder finns inom: Skogsindustrin (knivar, kranpelare, ledramar), tunga fordon (styrspindlar, nav, cylinderöron), anläggning (slitdelar, redskapsfästen, kopplingar), tåg (kopplingsdetaljer), förbränningsugnar och sinterverk (roster), gruvindustri (produkter till borraggregat).

Skogs- och anläggnings­maskiner

Vårt unika seghärdade stål används sedan decennier i olika maskiner och industrier över hela världen. Seghärdat gjutgods är mycket speciellt eftersom produkterna får styrka och seghet i alla riktningar till skillnad från till exempel valsade produkter. Dessa fördelar utnyttjas alltmer av maskinbyggnadsindustrin och vi inom Keycast har lång erfarenhet av att leverera till skogsmaskins- och anläggningsmaskinstillverkare.

 

skogsmaskin-1

Energiverk och processindustri

Vi har stor erfarenhet när det gäller produkter med höga krav på värmebeständighet, slitagehållfasthet, lång livslängd och minimala dimensionsförändringar vid temperaturvariationer. Därför använder bl.a. energiverk och processindustri våra produkter.

Ugn

Fordonsindustri

Vi tillverkar också detaljer i gjutstål med suveräna utmattningsegenskaper till maskiner och fordon som måste fungera felfritt i extrema miljöer och med krävande applikationer. Det kan vara säkerhetsdetaljer till exempelvis tåg och mobila kranar.

Referens

Några av våra kunder

HIABSCANIAJohn DeereKalmarOilQuickFassiTranstech ABIndexatorVostaCranab SlagkraftKomatsuKarmoy WinchConecranes