Om Keycast

Att gjuta stål är en konst som vi behärskar till fulländning. Våra kunniga, erfarna och serviceinriktade medarbetare vet hur det smälta stålet beter sig i olika situationer och vad som händer när det stelnar. Vidare har vi stor kunskap om vilka kombinationer av legeringar, vilken typ av värmebehandling som ger optimalt resultat för att produkten ska fungera felfritt i alla situationer under hela dess livslängd.

Produkt

Gjutstålet är överlägset när det gäller hållfasthet och seghet i alla riktningar. Gjutning  är också lämplig när det gäller att skapa komplexa former, effektivt utnyttjande av material och för att säkerställa att utfallet blir detsamma varje gång. De gjutmetoder som Keycast erbjuder leder oftast till lägre bearbetningskostnader då bearbetningsmån kan minimeras.

Våra värdegrunder

Detta fokuserar vi på

 • Målmedvetenhet

  Vi är lagspelare och tillsammans med kunden strävar vi mot väldefinierade mål.

 • Professionalism

  Personalen är vårt viktigaste verktyg. Vår kunskap och erfarenhet leder till produkter och servicelösningar som ger mervärde för våra kunder.

 • Respekt

  Vi respekterar både våra kunder, varandra och våra leverantörer och är lyhörda inför kundens önskemål.

 • Trovärdighet

  Vi vill ha långsiktiga kundrelationer, och kunden ska vara säker på att vi alltid uppfyller våra åtaganden till 100 %.

Historia

Att vi finns i Sverige är ingen tillfällighet. I Sverige fanns det järnhantering redan på 1500-talet, och här fanns de naturliga förutsättningarna för järntillverkning – malm, skog och vattenkraft. Sverige har alltså över 500 års erfarenhet av industriell järntillverkning, en oöverträffad kunskapsbank som vi på Keycast tar tillvara på bästa möjliga sätt.

Erfarenhet ger toppkvalitet

Keycast har mer än 100 års samlade erfarenheter av stålgjutning, och vi har kontinuerligt utvecklat och förbättrat vår kunskap om stål och gjutteknik. Det gör att vi nu har en synnerligen god kompetens och våra medarbetare har en gedigen erfarenhet samt enastående sakkunskaper. Därför påstår vi att våra gjutna stålprodukter håller absolut världsklass, och de används sedan decennier i olika maskiner och industrier över hela världen.

100 års erfarenhet

Combi Wear Parts

Combi Wear Parts är ett företag inom Keycast Group. Combi Wear Parts utvecklar, producerar och marknadsför patenterade slitdelar för den globala konstruktions-, gruv-, och muddringsindustrin.

Läs mer på www.combiwearparts.com